Amenajarea unei bai trebuie sa fie o solutie estetica sau practica? La fel ca si un puzzle, baia trebuie amenajata pas cu pas, bucata cu bucata si pentru o decorare perfecta sunt necesare cateva trucuri si idei ce apartin expertilor in domeniul constructiilor. Ce se poate face astfel incat baia si dusul sa arate impecabil? Cei care sunt in pana de idei in acest sens pot sa ia cateva exemple de bai amenajate in asa fel incat sa se creeze o atmosfera placuta pentru bai relaxante sau clipe petrecute in intimitate si liniste. Baia este incaperea unde omul poate sa stea singur cu gandurile sale, unde se poate relaxa si daca amenajarea acesteia este corecta si senzatia este mai placuta.
Desi multi nu folosesc mansarda la adevarata ei valoare, aceasta este o suprafata a unei cladiri ce merita sa fie transformata. In cazul in care proprietarii nu doresc sa amenajeze la mansarda o camera de locuit sau un birou, mai au si alte posibilitati. Spre exemplu, o baie superba. Desi pare incredibil, mansarda are un spatiu generos oferit de plafonul ridicat, care pemite oamenilor sa se spele in liniste si sa se pregateasca sa mearga la serviciu.
Situata intre pod si camera, baia este separata de doua piese de geam astfel incat sa capete un aspect elegant. Spatiul devine astfel neconventional, cu un usor aspect retro si lumina exterioara naturala este mult mai bine filtrata.
Pe podea, un amestec de negru si alb cu motive geometrice deosebite, pentru a mari cumva aspectul baii si pentru a crea o iluzie optica ce face mult mai generoasa incaperea, este alegerea ideala pentru baile mici.
Dusul in stil italian este o solutie tot mai la moda in domeniul amenajarilor interioare. Astfel, baia include un dus integrat in perete si cateva rafturi simple, frumos decorate.
Inainte de a amenaja baia in mod corect, oamenii trebuie sa se gandeasca si la mobilierul pe care il aleg, astfel incat acesta sa se incadreze in mod perfect.
Despre autor