Stii cum se construieste o casa de la A la Z? Specialistii te sfatuiesc!

deadmin

Stii cum se construieste o casa de la A la Z? Specialistii te sfatuiesc!

Numeroase persoane isi doresc o casa, insa posibilitatile concrete de a o construi trebuie sa fie analizate in amanunt. O casa se construieste in mai multe etape si pentru a fi sigura si durabila trebuie respectate mai multe proceduri.

  1. Crearea proiectului

In aceasta etapa este bine sa se tina cont si sa se evalueze capacitatea si valoarea imprumutului (daca este cazul), sa se defineasca scopul final si asteptarile, sa se faca planurile viitoarei case, sa se caute un teren pe care se va construi locuinta si sa se calculeze in mare costurile construirii locuintei.

  1. Conceperea propriu-zisa

In aceasta etapa, persoanele care vor sa isi construiasca o casa trebuie sa isi aleaga un arhitect sau un antreprenor, sa isi aleaga materialele de constructii ce urmeaza a fi folosite (lemn, caramizi etc.) si sa faca fisa proiectului de constructie pe care sa o prezinte celor avizati. Mai mult decat atat, este necesar sa se ia legatura cu un specialist care ii va ajuta sa faca studiul solului si sa faca apel la o companie de constructii pentru a realiza planurile de constructii finale ale casei.

Mai mult decat atat, este necesara evaluarea in detaliu a costului constructiei de cate specialisti in domeniu, alegerea cu grija a companiei de constructii cu care urmeaza sa colaboreze viitorii locatari si verificarea parcurgerii tuturor etapelor pana la acest punct.

  1. Lucrarile propriu-zise

In aceasta etapa se face adunarea oamenilor si utilajelor pe santier, se face fundatia, se ridica peretii, se pune acoperisul, tigla, parchetul, se face tamplaria la exterior, se vopseste si se fac ultimele finisaje si, nu in ultimul rand, se face plata finala a firmei de constuctii. Aceste trei etape obligatorii sunt necesare in construirea oricarei locuinte, indiferent de marimea, forma si amplasarea acesteia.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns